Bibliotheek Kasterlee Multifunctioneel door draaibare kasten

De hoofdvestiging van de bibliotheek van Kasterlee is een goed voorbeeld van hoe een kleine bibliotheek ook als multifunctioneel centrum ingericht kan worden.

Samenwerking leidt tot ruimtebesparende oplossingen
De inrichting van de bibliotheek is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de bibliothecaris, de architect Procos en Bomefa. Hoewel de bibliotheek een geringe oppervlakte heeft, vinden er wel diverse activiteiten plaats, zoals lezingen, literaire avonden, tentoonstellingen, boekpresentaties en voorleesuurtjes voor de kinderen.

Draaibaar
De opstelling van de kasten is zodanig dat deze bibliotheek ook als polyvalente ruimte gebruikt kan worden. Een deel van de kasten is voorzien van wielen en een deel is ingebouwd in een ingenieus wegdraaibare kasten. De ruimte kan hierdoor deels afgesloten worden. De vaste kasten zijn ingebouwd in speciaal ontworpen nissen.

Verlichting
De hoge ramen zorgen voor een ideale inval van daglicht. Desondanks is er veel aandacht besteed aan de algemene en de plaatselijke verlichting in de kasten. De bovenste leg- en presentatieborden in de inbouwkasten worden van bovenaf aangelicht door middel van ingebouwde LED-lampjes. Daarnaast hebben deze kasten geperforeerde achterwanden, waarachter subtiele TL-verlichting is geplaatst.

Realisatie 2007
Exacte BVO 1260 m²
BVO 1.000 - 2.500 m²
Type bibliotheek Openbare bibliotheek
Land België

Producten

Services